28/2/08

Entrevista a Sarau Pirineu

Ja fa uns quants anys, amb el tancament del 'Niu', mític pub musical de la ciutat, Tremp es va quedar sense un pub-discoteca referent, és a dir, sense aquell local on anar, tal i com solem dir aquí, a 'matar' la nit. El jovent, doncs, es quedava orfe de local nocturn en la franja horaria que va des de les 3h. o les 4h. de la matinada (hora en que la majoria de bars de copes han de tancar les portes al públic) fins a l'hora d'anar a dormir. Però farà cosa d'un parell d'anys, l'Ajuntament de Tremp va posar a concurs públic la gestió de la sala Xino, per tal de revitalitzar de nou l'oci i el lleure nocturn a la ciutat i va ser Sarau Pirineu, amb Xavier Boixadós al capdavant, qui va aconseguir finalment la gestió de la sala. El relleu polític a l'Ajuntament ha fet que aquest conveni aconseguit ara fa dos anys s'hagi trencat i deixi el futur de la sala, segons el Xavier, a les mans dels pallaresos i dels trempolins.
Les circumstàncies d'aquest últim mes ens porten a entrevistar a Xavier Boixadós, que ens explicarà tot el que fa referència a Sarau Pirineu i ens aclarirà la situació actual i la de futur que afecta a la sala Xino.





RP: Ens podries explicar quina és concretament la tasca de Sarau Pirineu?
XB: Sarau Pirineu és una jove empresa pallaresa que té com a objectiu aportar tot els seus coneixements sobre els esdeveniments (programació, realització i producció) als dos Pallars. Aquests serveis els oferim a particulars, administracions, entitats i empreses.
La tasca que ens hem fixat, és la de donar un altre estil al format actual de les nostres festes.


RP: Qui forma part de Sarau Pirineu?
XB: Sarau Pirineu té un munt de col·laboradors que treballen en diferents àrees de producció, disseny, turisme, esdeveniments, gestió de locals... tothom amb inquietuds hi és convidat, hem de pensar que la tasca en qüestió és una feina que exigeix molt d’esforç. L’equip és lo més important.


RP: Quin pes té Sarau Pirineu en l’oci i la festa al Pallars?
XB: Hem de tenir cada cop més en compte que setmana rera setmana organitzem activitats, ja sigui al Xino o a nivell privat, i per a totes les edats. Aquest any esperem poder començar a treballar per alguna administració i traslladar l’estil Sarau a molts pobles del Pirineu.
Un altre tema és la sala Xino. Des de Sarau Pirineu i utilitzant la sala Xino, hem donat continuïtat i seguretat als dj’s comarcals, també donem oportunitats a noves generacions de dj’s pallaresos (donaran que parlar) i a nous grups com els joveníssims Ek-tombe.
Un dels projectes que tenim parats, és el d’aconseguir entrar a la Associació de Sales de Concerts de Catalunya (www.infoconcerts.cat/ca/sales), cosa que creiem de vital importància per a que els artistes pallaresos disposin d’una plataforma per sortir a actuar fóra de la comarca.


RP: En quin any i per quins motius va començar a formar-se Sarau Pirineu?
XB: La meva trajectòria professional en aquest sector es remunta a fa ja uns quants anys, quan encara existia Radio Tremp. De fet, ‘Sarau’ era el nom del programa que fèiem. Després van venir el Cèntric, el Plató, L’orri (Sort), el Xino i el Llac Negre, que van ser els llocs on prestava els meus serveis com a dj o dirigint el “cotarro”. Allí va sorgir la idea de crear una empresa, on la prioritat fós encendre la metxa que tot pallarès porta dins (ja sabeu de què us parlo).


RP: Quina relació tenen Sarau Pirineu i la sala Xino?
XB: Doncs com bé has dit abans, aviat farà dos anys que vam presentar-nos al concurs públic organitzat per l’Ajuntament de Tremp per a la gestió de la sala Xino.
El compromís adquirit ha estat que Tremp i comarca disposessin d’un local on poder gaudir de la cultura i l’oci cada cap de setmana, donant a entitats i col·lectius les màximes facilitats raonables per a programar les seves propostes i ser una plataforma per a dj’s i grups de la zona.
La proximitat d’aconseguir que el Xino sigui seu estable del circuit català de Sales de concerts de Catalunya, amb tot el que això suposa, ens en engresca molt.




RP: A la sala, hi ha tocat grups locals com Adrenalina o Verborrea, grups més coneguts com The Companys o Dept i també s’hi han realitzat desfilades de moda. Valores positivament aquestes activitats o creus que a Tremp (i al Pallars en general) falta moviment?
XB: No oblidem els Ek-tombe, Lion of Jussa, el Combo del Marquès de Sàrries (boníssims), etc. Tots els actes que hem organitzat sols o conjuntament amb empreses o entitats, els valorem molt positivament. Tot i això, en molts casos l’esforç invertit en concerts no ha tingut el resultat esperat, els pallaresos som molt raros.
Al Pallars no falta moviment, falta organització, recuperar el sentiment d’orgull pallarès i que els òrgans que tenen la paella pel mànec siguin conscients de lo que el Pallars s’hi juga en aquest sector, no podem mirar-nos al melic, hem de ser conservadors en molts moments i més arriscats quan toca.


RP: Ens avançaries algun projecte que tingueu en ment?
XB: Estem preparant diferents espectacles de producció pròpia, que esperem presentar aquest estiu. Diferents ajuntaments de la comarca ja s’han posat en contacte amb nosaltres, i possiblement ben aviat hi haurà canvis en l’estil d’alguna festa.
Actualment, estem acabant de negociar la presència d’un o dos dj’s de primer nivell nacional per aquesta primavera al Xino.
En l’apartat actuacions, el departament de contractacions està acabant de polir el programa de primavera. Balaguer, Barcelona i possiblement alguna sorpresa nacional seran alguns dels indrets d’on ens visitaran algunes bandes.
D’altra banda estem amb negociacions per portar l’estil Sarau al Pallars Sobirà. Un empresari de la zona ens ha proposat la gestió d’una sala de la comarca.


RP: Sarau Pirineu té pàgina web?
XB: Sí, estem donant els últims retocs, però ja esta penjada, és http://www.saraupirineu.com/ i el webmaster és el Nanok, tot un figura. Si entreu a www.myspace.com/saraupirineu podreu veure fotos i vídeos de la nit al Xino i també podeu criticar o comentar tot el que vulgueu al nostre blog (http://saraupirineu.blogspot.com/). Com podeu veure, som a tot arreu. El nostre projecte vol arribar a la màxima quantitat de pallaresos possible.


RP: T’has quedat amb les ganes de dir alguna cosa?
XB: Doncs sí, com ja sabreu i com bé has comentat, es parla de que el Xino es tanca. Doncs bé, he de dir que no és així. Actualment l’Ajuntament de Tremp ha anunciat que està preparant la rescissió (un any abans) del conveni amb Sarau Pirineu i la sala Xino. Aquesta acció no significa res, simplement vol dir que s’acaba el suport rebut fins ara per part de l’Ajuntament.
Què vol dir? Això vol dir que l’usuari tindrà a les seves mans el decidir si vol o no vol un espai com el Xino a Tremp.

M’explico:
Sarau Pirineu no depèn exclusivament de la sala Xino, però la sala Xino sí que depèn de la gent de Tremp i comarca. Si la gent no la vol i el negoci no és rentable no continuarem, i de ser així, tenim raons suficients per pensar que tardarem molts dies en poder tornar a gaudir de la nit pallaresa (amb boira o sense) en un espai adequat com ho és el Xino. Si la cosa no rutlla, farà que Tremp es quedi sense un local mític al Pallars.


RP: Voldries dir alguna cosa als que segueixen el Blog?
XB: La participació i/o la implicació activa en iniciatives com la d’aquest Blog, són uns dels motius d’esperança que ens queda per no perdre un altre local històric a la ciutat de Tremp com és el Xino. Festa cada cap de setmana? Depèn de tu. Salut i força al canut!!

34 comentarios:

Anónimo dijo...

L'entrevista està guai... jo hi afegiria una pregunta que punxa una mica (no sé si tindré resposta):

- I respecte la festa organitzada d'urgència amb Streepers i tot per a boicotejar el Correllengua de l'Octubre passat el mateix dia que es feien concerts al Casal un divendres que me'n dius? Perquè situacions similars s'han repetit algun cop...

Gràcies

Anónimo dijo...

I aquí va una altra pregunta:

- I com es justifica la pujada de preu espontànea la nit de Nadal? l'entrada va pujar un 100%, de 5 a 10€!! Per cap d'any si que es pugen els preus que és una nit especial, però per "nochebuena" no he vist cap lloc que doblin els preus!! Només demano una justificació

Gràcies 1 altre cop

Anónimo dijo...

bien buena la entrevista a vere si entre tots consegim qe no es tanqui el xino que ens quedarem ualtra vegada al carrer al sortir de la cannonja, salut!

Anónimo dijo...

seria una llastima k el xino tankes... xo weno... k tanki o no tp u veig culpa d lajuntamnt... depen d la nostra bossa... i dels nostres fetges...

k deixi d dona suport al grup sarau pirineu es kuestio d tmps... o ara o daki un any o dos... kuan sacabi l contracte... xo k passara es segu...

i tb di k stik mol dacord als 2 primers comentaris... em smbla mol b k facin festes cada 2 x 3... xo si la gn no respon es xq amb akestes festes implika tambe un augment dl preu d lentrada...

x no di l preu d una cerveza... 3 euros!?!?! on sa vist axo? un cubata 6 euros... mira u fas =mnt tp s moolt xo x una birra 3?!?!!...


weno, x acabar... spero kl xino duri molts anys! k no pot sr k un poble com tremp no tingui un llok x anar kuan tanken els bars...


au! adws!

Els dijous nous dijo...

UEEEIS!!
l'entrevista compleix les espectatives i aclareix dubtes importants. D Puta mare!

També totalment d'acord amb els altres comentaris:

1. El Xino s'ha de salvar! és una qüestió social
2. Recolzo els 2 primers comentaris
3. I amb lo del preu de les birres igual. Que som a Tremp!!

M'ha agradat lo de la iniciativa de formar part del circuit de sales, així pujarien molts més grups a Tremp! Totes aquestes sales que estan al circuit foten un munt de concerts. Només cal mirar un poble com Borges que més o menys és com Tremp i hi foten concerts cada 2 x 3!!

No m'enrotllo més... llarga vida al Xino!

Anónimo dijo...

no hi va haver cap festa organitzada d'urgencia ni mai ni ha hagut xk tot lo programat al xino es regeix x un planning k es fa am antelació.una festa no es fa d'un dia x l'altre requereix un temps de preparacio.
en quant a lo del preu de l'entrada ves a qualsevol llok el dia de nadal i veuras com els preus de l'entrada s'apujen lo k pase k aki dalt estem mol ben akostumats.Has passat algun nadal en algun altre llok k no sigui Tremp?xq per lo k dius sembla k no,k parles x parlar.el dia de nadal ningu vol treballar i els k treballen cobren mes,xo aixo es a tot arreu.
Respecte al preu de les birres,kuan et costa una birra en un pub a Tremp,refugi,kims,mitos,indi?

Anónimo dijo...

La programació del Xino es regeix per un planning? i aleshores com és que el dia que es feie el correllengua el Xino va obrir en divendres i amb una festa "especial" precisament un dels pocs dies l'any que s'organitzen concerts al poble? aquest planning m'agradaria veure'l... evidentment que es va organitzar amb antelació la festa, un cop es va saber que es feien els concerts del Correllengua, el Xino va córrer a organitzar la festa. A més se li va oferir al Xino de muntar els concerts al Xino, però les condicions que van oferir eren insultants... en fi, cada u que pensi lo que vulgui.

I per lo dels preus per Nadal, aquest any no vaig nar al Xino per Nadal, m'ho van explicar perque era fora de casa. I això de que pugen els preus no és pas a tot arreu, perq on vaig nar jo hi havien els preus normals. Tampoc vol treballar ningú per St. Joan ni per Carnestoltes i no es motiu per a q s'apugin els preus, perquè és un festiu com qualsevol altre, i a més ni al Llac Negre, ni a la Canonja etc. no van pas pujar els preus tinc entés... potser ets tu el que no ha passat cap Nadal fora de Tremp?

Això de dir: "parles per parlar" és molt fàcil de dir, pero no ho justifiques gaire.

El Xino s'ha de salvar, però la gestió que se n'ha fet no ha sigut res de l'altre món... Només cal anar-hi i comparar la gent que hi ha ara i la que hi havia quan van obrir fa dos anys... la gent del poble cada cop hi va menys i cada cop està més pler d'inmigrants i xusma.

I per cert, m'agradaria saber si el que em contesta és algú de Sarau Pirineu o algú que "parla per parlar"

Anónimo dijo...

jo dire.... k si... a barna les discotekes son mes cares...
xo, si et fan pagar 12 euros possiblement tinguis 2 copes.... tambe i a una cosa ks diu entrar x llista, flyers, vips... i k es barcelona, no tremp...

i si e surtit mols cops i a part d les festes k es fan x cap dany k cobren una animalada xo nomrlamn tns barra lliure... no s pujen els preus, i si es una mika mes car tambe et donen (normalmnt) una copa mes....

i no "parlo x parlar", xq stik vivin ara mateix a barcelona i acostumo a sortir sovint... i no nomes per barna.

i am lo dl preu d una birra a tremp... llac negre 1'30, canonja 2'00, al refugi 2'20, i finalmnt el llok mes car k e trobat ( a part d al xino ) es el mitos am 2.50.

la sala xino esta mol b. xo no esta a laltura d discoteques importants a nivell nacional (razzmatazz, pachas i coses dasktes...) com x cobrar 3 euros la birra.


au! aki la mva contesta!
tampok vui crear mals rollos, vaig firma el primer cop xq krek k era algo k tan jo com molta atra gen aviem comentat x tremp i aprofito x fer arriba la mva opinio ara k krek k es el moment oportu!


dws!

Els dijous nous dijo...

Veig que està animat aquest foro...
Només volia afegir, que com diu el Rafa, no penso que l'ajuntament hi tingui res a veure en que tanqui el Xino.

Una sala de festes s'ha d'autofinanciar. Va estar bé l'impuls que va donar l'ajuntament per a que es tornés a obrir la sala, però penso que ara que ja està en ple funcionament, la sala ha de viure dels propis ingressos. Per que també trobaria injust que el Xino tingui un contracte amb l'Ajuntament que li pagui part dels gastos i en canvi El Refugi, Mitos o Kims s'hagin de financiar sols el negoci.

Des del meu punt de vista (com diu el Rafa) aquest contracte s'havia d'acabar tart o d'hora i ara dependrà del gasto que hi faci cada trempolí i d'una bona gestió financera de que hagi de tancar o no.

És el meu punt de vista.

Anónimo dijo...

jo estic dacord en que l'ajuntament no hi té res a veure, i pots estar a favor o en contra del que ha fet, pero s'equivoca dient que l'ajuntament no té perké gestionar una discoteca, quan realment no hi tenen res a veure en la gestió. la gestió va a carrec de sarau pirineu, i veurem si segueix obrint o no en el futur.
salut!!

Els dijous nous dijo...

precisament, quan parlo d'una bona gestió, em refereixo a la gestió de Sarau Pirineu, evidentment, que són els que hauran de quadrar números per a que el negoci sigui rentable

Salut!

Anónimo dijo...

Només dir que fins ara el xino no ha donat cap facilitat a les entitats del poble per organitzar-hi activitats, les condicions que ofereix fan inviable qualsevol concert. I rebent suport de l'ajuntament em sembla vergonyós.
I per si fos poc, intentant rebentar les festes (com les del correllengua).
Per tant, tampoc trobo just que l'ajuntament inverteixi en un negoci privat, que no ens ofereix cap servei públic.

Joan

Anónimo dijo...

A mi m'és igual qui gestiona o qui manega, el que esta clar es que el Xino no s'hauria de tancar mai, es el unic que tenim aqui Tremp. I a vere per quan un concert...

Anónimo dijo...

Bones:
Primer de tot dir-vos que el Xino no Tanca, i segon que poc a poc anirem contestant tots els comentaris.

Anónimo dijo...

Resposta al primer comentari
Amic Anònim,nosaltres no boicotegem res,ni improvisem, ja que en el sector tots els serveis s’han de contractar amb molta antelació, tot el contrari volem que es facin coses de qualitat i que cridin l’atenció a gent de fora de Tremp. Em de recordar que el corre llengua 06 es va celebrar al Xino amb un gran èxit i amb el màxim suport de sarau i la sala Xino,en el cas del corre llengua 07 quan el promotor una setmana abans, ens va comentar que ho farien al Poliesportiu, per part nostra no vam tenir cap inconvenient, en aquell mateix moment es va informar al mateix de la festa prevista per el mateix dia(no era eròtica), NO VA HAVER-HI BOICOT, nosaltres obrim cada cap de setmana encara que no sigui pont.

Anónimo dijo...

Resposta segon:
Amic Anònim, Primer de tot el preu de la consumició obligatòria no entrada es de 6 € ( Puges gaire o et coles?)preu súper econòmic (Gracies a la col•laboració del Ajuntament)que no trobaràs en sales de les mateixes característiques ( RockDur Sort 10€ )
Parlem de” nochebuena” o matinada del dia de Nadal que es lo mateix, la gent que un dia senyalat com aquest vol “pringar” currant a la nit,veient com els seus amics s’ho passen be, no nomes crec que mereixen cobrar el doble si no que també s’hauria de fer-los un monument o una festa commemorativa ( al igual que els membres de les comissions de festes)

Anónimo dijo...

Amic Rafa, els impostos per discoteca son una animalada, els requeriments tècnics de seguretat ni te cuento, son coses que no es veuen però hi son, aquestos son uns dels motius per el que els preus a les discos son mes cars. En referència als preus del Xino, pots comprovar per tu mateix que son molt similars a qualsevol Pub de la nostra ciutat, fins i tot a alguns bars que fan de pub.
Alhora de fer algun concert evidentment hi ha d’haver algun increment en l’entrada, la feina de muntar i desmuntar l’escenari no la fa la brigada del ajuntament, i els musics han de veure retribuïda la seva feina( amb especies o €) depenent del seu cache.

Anónimo dijo...

Respecte a la 1a resposta:

En primer lloc gràcies a Sarau per a contestar...

em sembla mol be això de que "no boicotegem" però millor aclarir-ho del tot:

- El Correllengua no es va organitzar amb 1a setmana d'antelació, sinó que feia més d'1 mes que s'havia fixat aquella data, i tb amb antelació se li va oferir al Xino d'organitzar-ho conjuntament, amb unes condicions que la organització del correllengua es va veure obligada a dir que no (per a no arruinar-se).

- No crec que tota la culpa del poc èxit del Correllengua d'aquest any la tingui el Xino. La gent de Tremp crec que tb és molt apalancada. Perquè a poder triar entre una bona nit de concerts en un lloc diferent, amb consumicions més barates, a favor de la nostra llengua i amb un bon ambient, va preferir anar a la mateixa festa de sempre. Després es queixaran de que cada setmana hi ha el mateix(sense ànims de criticar la festa que hi hagi al Xino).

- Si l'ajuntament subvenciona el Xino (per la meva manera de veure-ho) és per a que recolzi entitats culturals o similars del poble, no simplement per a què els preus siguin més baixos, o per a tenir més benefici.

Gràcies

Uri

Anónimo dijo...

Amic anònim i mal educat ( la xusma que tu dius que ve al Xino son veïns teus, els immigrants tenen el mateix dret que tu a gaudir del seu temps d’oci ( no seràs racista?)i per la teva informació, cada cop tenim mes gent que ens visita el cap de setmana, gracies a ells tu podràs continuar criticant).
Soc el Boixa i el meu telf es 696927061,si vols sortir de l’anonimat trukam i en parlem,no em menjo a ningú, el altre comentari no es de ningú de sarau.
Ara miraré de contestar punt per punt:
1. Quant vulguis t’ensenyo el Planning 07/08
2. El Xino obre tots els dissabtes i vetlles de festiu (inclou ponts)
3. Sobre lo de organitzar el correllengua 07 al Xino t’equivoques, parlar amb el Jaume(organitzador del correllengua i un tio molt coherent) i et dirà que el motiu de no fer-ho al xino, era el que els grups necessitaven un escenari mes gran(això es lo que a mi em van dir).
4. Respecte a les condicions insultants, el que no entenc, es que per depenent quins col•lectius les condicions son correctes i bones i per altres no. Per tots son les mateixes i son coherents(no serà que algú de les entitats que han fet el comentari aquest, volen tapar la mala gestió de la seva activitat com a col•lectiu? fent un esdeveniment barat,tothom sap que lo barat surt car) quan vulguis t’ho explico .
5. Respecte a la nit de Nadal, el beure no va pujar de preu, l’únic que vam fer, va ser ficar una entrada de 4 € que amb la consumició obligatòria de 6 € sumen 10 € .Aquesta formula heu de pensar que serà la mateixa que aplicarem un cop l’ajuntament retiri el suport a la joventut,que no al negoci, ja que com tots sabeu als negocis,si no surten els números tanquen . I això em fa recordar que la propietat del Xino (no Sarau) esta a un pas de “requalificar” els terrenys (visca les inmobiliaries!!!!).Nosaltres aguantarem, ara nomes depèn de gent com tu, que pugui continuar havent-hi un espai, on com tu dius LA XUSMA, ELS IMMIGRANTS, I TOTHOM AMB GANES DE PASSAR S’HO BE ENS HI PUGUEM TROBAR( a mi em pots ficar amb qualsevol d’aquests grups).

6. Respecte a la gestió, tinc 36 anys fa 20 que em dedico a voltar per les nits Pallareses, i sempre treballant recollint vasos, ajudant de cambrer, cambrer, DJ, responsable de sala, i actualment com a gerent. Perdona ,però no tens ni idea de gestió de locals nocturns a Tremp, quan vulguis ho comentem i fem un beure, pago jo on tu vulguis.
Gracies

Anónimo dijo...

Amic Rafa 2ona part.
No tenim cap problema amb ficar 12 € 2 consumicions ( es lo mateix que fem 6€ 1 consumició).
Al Xino tenim entrada lliure fins les 2 de la matinada des de el primer dia.
Lo de la llista, al Xino existeix, es la llista BOJA (de Boixa) lo que deu passar, que no deus ser un client habitual i per això no hi ets.
Els Vips, això es un altre tema , a la web pots trobar un formulari,donat presa properament farem l’entrega amb una festa (mirarem de rebentar algun acte d’ algú ) aquest vip es dirà tarja club sarau i donarà mes avantatges que no nomes l’entrada a la disco.
Disculpa, però et dic lo mateix que al anònim ( no se quin) que voleu dir amb que es TREMP, jo em sento orgullós de ser de Tremp i de vegades vaig a balls de Tremp, pago l’entrada( a taquilla, no anticipada)faig un beure i marxo ( i no em queixo!!!)ho faig per col•laborar, per que l’any vinent s’arriskin mes (l’ajuntament) i portin un millor grup.
Ja n’hi ha prou de victimisme i de dir “es que som a Tremp”.
SOM DE TREMP I AMB DOS COLLONS /OVARIS QUE PASSA!!!

Les birres, si al mitos val 2,50 € al Xino 3 € , son 0,50 cèntims mes . Per que? T’ho explico però crec que no faria falta.
Seguretat, So, Dj’s, Espectacles, Llums d’espectacle,horaris, impostos, etc.......

Evidentment que no estem a l’altura de les discos que tu freqüentes, BCN es Massssss i supermegamogollon de lo mas mas de lo muy muy.Naltris som una dicoteque de Poble.
Amb molt orgull.
Per la teva info estem mirant de portar el dj Amable (Razz),a les discos com Pacha etc... , quan val un cubata? L’últim cop que vaig ser a bcn 12 € consumició, i 12 entrada ( Luz de gas) “agarret”.

Estic molt content de que us pugueu expressar, jo també PUK, i això es una cosa que a Tremp no havia passat mai, ens hem de sentir orgullosos i en cap cas molestos.
Aquest blog i els comentaris vers l’entrevista fan que Sarau Pirineu no doni res per perdut, tot el contrari,vosaltres feu que ens tinguem que esforçar mes, ja que veiem que sou molt exigents.

Gracies i visca Tremp

Anónimo dijo...

Amic dijous nou, EL XINO NO TANCA.
Evidentment que ha de ser autofinançada la sala, l’impuls que va donar l’ajuntament va ser per lo següent:
1. Evitar desplaçaments perillosos ( accidents, mossos etc..)
2. Poder fer un pla d’inversió (a càrrec de l’empresa que gestiona la sala)per modernitzar i arreglar l’ infraestructura existent .
3. Valorar l’ implicació del jovent.
4. Crear uns fonaments per que les generacions futures tinguin un lloc gran com aquest per reunir-se , fos quina fos la seva tribu urbana.
5. Etc......
Els bars i pubs que anomenes fan la funció que fan, però una sala com el Xino, creu-me no t’enganyo no juga a la mateixa lliga, es un concepte totalment diferent, i la funció social que te, es molt important, sobretot en una població on mes de la meitat son jubilats .
El contracte s’acabava el agost 09,temps suficient per tirar endavant el nostre pla d’inversió inicial,però temes politics,que no socials ni econòmics ( que faran amb la partida € prevista fins l’agost 09?)ho han precipitat.
Gracies

Anónimo dijo...

Hola Uri:
En cap cas es va parlar d’organitzar el correllengua 07 al Xino ( pregunta al organitzador) i respecte a que s’arruïnarien, es molt qüestionable, aquestes festes son per reivindicar o per lucrar? Nosaltres som catalanistes com el que mes i estic segur que si s’ha hagués parlat ens haguéssim entès, com en el correllengua 06.
A10

Anónimo dijo...

Amic anònim Joan, no se qui t’informa però estàs mal informat, totes i quan dic totes es totes les associacions, Col•lectius etc.. que s’han posat amb contacte amb nosaltres , saben que lo que busquem es arribar a un acord.
Exemple 1 : Club d’esquí, l’any passat varem fer la festa que va tenir molt d’èxit, no van voler ficar entrada, cap problema. Sarau va ficar per sortejar uns esquis, el club es va moure per el seu sector i vam fer un sorteig, èxit econòmic ( dit per el club).
Aquest any l’ interlocutor va canviar i les condicions eren millors, LA FESTA NO S’HA FET, per que ? pregunta al club.
Exemple 2: Pagesos 06 i 07 Sant Antoni 15 dies abans ens truquen,ens reserven la sala i no es preocupen de res mes . EXIT
Exemple 3 : ACAT ( la Pobla): 06 i 07 parlem porten els seus Djs i cap problem.

Exemple4 :Anna Ritz Passis de moda, quedem un dia ho fem i cap problema ( cost per l’organitzadora 0€)
Exemple5 : Futbol sala, Parlem , debati’m , no arribem a un acord per fer la festa al Xino, però Sarau donar suport a fer la festa al Poliesportiu del Pinell, lloguer d’equips de so a preu súper bo.
Exemple 6 : Basket Tremp, l’estiu passat varem obrir dos dies entre setmana per a que els participants al campus ciutat de Tremp poguessin passar una bona estona i recollir diplomes ( cost per el basket 0€) Aquell mateix estiu comencem a parlar de fer la festa del basket al Xino, tot va be troben les condicions correctes, fins que es talla la comunicació, que va passar? No ho se(pregunta a la junta), el que si sabem es que arribar un pont al desembre (em sembla recordar) i munten una festa al Poli (casal).
ETC.......................................
Per una altra banda t’he de dir que l’ajuntament no subvenciona cap negoci ni empresa, l’ajuntament de Tremp amb aquesta iniciativa volia donar suport a la gent Jove com tu .
Al igual que subvenciona a la gent gran amb el tema dels balls de salo.
Creus que no et mereixes el mateix tracte que la gent gran?
A10

Anónimo dijo...

No us queixeu tant del xino ni critiqueu tant, si en sou desconeixedors... i recolzeu, que després ens quedarem sense res i anirem a plorar a la mama

Anónimo dijo...

Un altre cop voldria donar les gracies a rockpallars per promoure iniciatives com aquesta, que de ben segur serviran per a que les generacions futures puguin continuar gaudint de lo bo i dolent de les nits Trempolines i Pallareses ( que com ja sabeu ,donarien per escriure una teleserie)
El dia 20 de març / 08 farem si no canvia res la festa-concert del Blog Rock Pallars, espero veure-us a tots i totes ( tots els que estem comentem la jugada esteu convidats a continuar el debat a la sala B del Xino, preparada per l’ocasió)
El 29 de març / 08 també farem un concert per celebrar la finalització del conveni amb l’ajuntament amb Misk (Rumba –Punk)un grup que de ben segur us sorprendran.
Espero que ens hi veurem, nosaltres hi serem I TU ?
Moltes gracies a tots i fins al següent comentari.
Salut i rock and roll

PD:
A partir d’avui mateix tots els comentaristes d’aquest blog quan arribeu al Xino busqueu-me i digueu-me la paraula clau: OH YEAH !!!! automàticament estareu convidats a un xupito, el.laborat amb carinyo per el Dr Love.

Els dijous nous dijo...

He de dir a Sarau que gràcies per contestar,

en cap cas es busca ofendre en els comentaris, sinó traslladar opinions que s'han anat comentant entre amics.

També he de dir que no podré ser el 20 al Xino (últimament volto poc per Tremp), però m'agrada la iniciativa de la sala B (i la dels xupitos evidentment!!).

Res més,
ha estat entretingut llegir els comentaris

Salut, i llarga vida al Xino, al Rock i al Blog!

PD: qui seran els pròxims a passar per la palestra?

Anónimo dijo...

Fent memòria em recordo de la festa dels diables del 2006. Recordo que per a boicotejar els concerts que es van fer al Casal, el Xino no només va obrir, sinó que va fer una festa amb entrada gratuita, amb regals i sortejos, i uns dies abans es van començar a enviar sms a la gent per a que anés al Xino... tot plegat molt lleig.

Alguna resposta al respecte?

Anónimo dijo...

No tan sols per boicotejar la festa dels diables es va deixar entrada gratuïta amb regals i sortejos, sinó que als sms que es van fer córrer aquell mateix dia anunciaven una festa techno (amb un dj al que no calia contractar amb antelació perquè és de la comarca) i es va fer també córrer la veu que les consumicions eren 2x1. Algun altre dia hi ha hagut entrada gratis al Xino???
Va ser una gran decepció per als membres de la colla de diables "Lo Peirot". Tot l'esforç d'organitzar aquella festa ve resultar ser en va.

Res més.

Sarau Pirineu dijo...

Amic de lo Peirot:
Primer de tot, al xino encara no fem pagar entrada,es consumició obligatòria. D’ara en endavant estem estudiant el fet de ficar entrada com al rock dur 10 € consumició inclosa.
De tots els dissabtes que hem obert ,en cap em tret la consumició obligatòria, es algo basic per el funcionament de la sala. Es mes el Xino te entrada lliure tots els dissabtes fins les 02:00 h. i si que hi han hagut dies GRATIS, bàsicament els divendres ,quan hem obert.
Referent a la festa dels diables del 2006, he de dir que vareu ser dels primers en ficar-nos en contacte,personalment vaig parlar amb 4 persones de la junta (per separat), hi he de dir que cap de les 4 persones pensaven el mateix, i em van comentar de que dins dels diables hi havia molt enrenou intern per la gestió de la associació i que no sabien el que farien. Temps mes tard passada la festa se que va haver-hi canvis importants de junta. Per la nostra part vam insistir en col•laborar no tenint resposta encara, al respecte.
Respecte al 2x1,ho fem sovint, al igual que ofertes puntuals als nostres millors clients (membres de lo Peirot inclosos).
El dj’s del dia en qüestió van ser el A.Costa i el I.Sanchez, membres del ACAT de la Pobla amb els que tenim una excel•lent relació,i al igual que amb dj’s de fora de la comarca, tenim una previsió mínima, en aquest cas 15 dies d’antelació.
La temàtica de la festa va ser del SONAR,amb el patrocini de Budweiser, al igual que la vegada que ens han visitat aquesta temporada, i son regals directes amb la consumició, no sortejos.
Per ultim, els sms es una eina que hem utilitzat sovint, al igual que els mailings , nosaltres no boicotegem res, simplement fem la feina com millor sabem, i dies com el que tu comentes, ens fan veure que la gent de Tremp i comarca en general, ens reconeixen la feina feta.
Esperant poder col•laborar amb futurs projectes (saps que sarau esta apunt de contracta Lo Peirot per un acte fora del Xino? I que estem comentant de fer alguna cosa amb foc fred dins del xino?) com a tot arreu hi ha gent que veu les coses de diferent manera, però en cap cas Sarau es dedica a boicoteja res, tot el contrari, el que volem es asseure’ns a parlar de futurs projectes de qualitat amb persones amb idees clares, per el benefici de tota una comarca.
Gracies

Anónimo dijo...

Ui!!! A veure anem per pams..
Es una sort que disposeu de una sala per celebrar festes i desconectar, i que hi hagi darrera un grup de persones que es mouen per oferir diferents actes organitzats com es el cas del XINO... i també es una sort que tingueu tants actes organitzats al poble de caire popular...suposo que tothom es lliure per escollir on vol anar a pasar-ho bé en el moment que hi han 2 opcions a escollir...
El manteniment de un local nocturn es per perdre el son.. ( ja va bé..) i les hores a dericar son més de les que us penseu..no es una feina facil, ni pels horaris, ni per coordinar actes .. no es el mateix treballar en una botiga que treballar amb gent i per la gent amb l'objectiu que s'ho passin bé i fer content a tots es difícil.. pero el que es important es que gaudiu del que teniu :del que el Xino i el poble us ofereix, i referent a les accions que s'estan emprenen per fomentar les mogudes pels Pallars !Genial , un encert! Moltissima sort i gràcies en nom de tot el jovent que ho podrán disfrutar. ( tan de bó aviat !!)
desde el meu punt de vista, teniu un tressor que s'ha de cuidar i potser valdria la pena que el Xino fos també un lloc de trobada per actes que es celebrin en el poble per tal de trobar un equilibri, i sobretot que hi haguin critiques constructives !!! Molta Sort. MK.

Anónimo dijo...

vaja, veig k s'han dit moltes coses referents al Xino i a suposades festes boicvotejades x part dl Xino. En referència al Correllengua '07, sé de manera fiable que es va comentar al xino lo de que es feia la festa una setmana abans, ho sé perquè hi era.
també vui dir que vam fer una festa dels nascuts cert any i que es van portar molt bé amb nosaltres i no ens va faltar d res i n'estem molt agraïts, inclús ens plantejem fer-ne una altra igual l'any vinent.
Res més, només dir que aquest dijous vaig anar al Xino i que em va encatar que hi haguès tanta gent, espero que continui igual per molt temps.

Anónimo dijo...

Akesta ha sigut una setmana santa molt bona tant per l´ambient ke hi ha hagut a la sala,kom per la resposta de la gent a les iniciatives.En nom de saraupirineu gracies a tots.En nom d´adrenalina gracies sarau i gracies gent.Salut i rockanrol.

Anónimo dijo...

bones amiks!!!
he parlat amb molta gent i m'ha comentat que el dijous es va montar un bon sarau al Xino! Espero i desitjo que la gent continueu així i que no calgui ser Setmana Santa per pujar-hi! El dissabte també m'han comentat que va ser impresionant!
Jo em moria de ganes d'anar-hi pero el curro és el curro. Espero puger-hi ser el proxim cop!
Salut i rock pallarés!

Unknown dijo...

soc usuaria de la sala xino totes les vegades que pujo a tremp, i considero que totes akestes crítiques estan molt bé, però que el q hem de fer és recolzar tota aquesta gent que està ilusionada per aquest projecte; i que collons!!!! ja que l'ajuntament no fa res per nosaltres, doncs no estaria de més, agrair a tota aquesta gent la feina que està fent per donar-nos als joves un espai de diversió els caps de setmana.

Referent als preus, entenc la posició dels consumidors i entenc la posició dels sarau. Excessiu 5 euros x una budweiser???? HOME, SI!!!!, xo tampoc cal pujar més el preu, que hi ha crisis.
Us apoio, i tan de bo que entreu dins el col·lectiu de sales d concerts, estaria genial.
Salut pallaresos