13/8/08

Festes Majors

Bones !!

Tot i que ja n'hem cel·lebrat unes quantes (Sort, Salàs de Pallars, La Pobla...) és ara a mig agost quan comencen les Festes Majors més importants per als grups musicals pallaresos, que són les festes de les poblacions que any rere els recolzen i els hi donen l'oportunitat de tocar en les seves cel·lebracions.

És el cas, per exemple de Figuerola d'Orcau, que aquest any comptarà amb la presència d'un dels residents de Cotton Club a Lleida, Dj Nanok, que és fill d'aquesta població pallaresa. Així doncs, el divendres dia 15 podrem presenciar una sessió d'electro-rock, que és com el mateix Nanok defineix el seu estil musical.

Però a Vilamitjana també continuen donant corda als grups d'aquí. Com cada any, serà el divendres el dia dedicat als grups pallaresos i enguany cau en dia 22. Està confirmada de moment la presència d'Adrenalina i falten per aclarar un parell o tres de grups més que citarem a mesura que se'ns vagin confirmant.

El que sí que sabem ja és el cartell del divendres dia 29 a Palau de Noguera, que com ja ve sent habitual des de fa un parell d'anys, aposten també pels grups del Pallars. Enguany la festa comptarà amb els grups Déjà-Vu, Ek-Tombe i Sin Koartada, que tocaran fins a altes hores de la nit.

També s'està parlant de fer un concert amb les bandes Sin Koartada i Deskonzierto Mental a la piscina de Talarn, però encara no és del tot segur i tampoc no s'ha trobat un dia en concret. S'ha parlat de fer-lo el dijous dia 21 d'agost, però s'ha d'acabar de confirmar. És possible que el nou projecte en acústic de Rafa (Déjà-Vu) i Jordi (Verborrea) actui breument i per primera vegada en aquest concert, que com hem dit està per confirmar. Anirem informant al respecte.

I ja per acabar, i pel que fa a la Festa Major de Tremp, la Comissió de Festes de Tremp ens ha comunicat un seguit d'aspectes que tot seguit adjuntem íntegrament:

"En primer lloc, informar que la Festa Major de Tremp serà enguany gratuïta per a TOTS els actes i per a TOTS els concerts.

En segon lloc, informar que el dia 6 de setembre actuarà el conjunt reggae-ska basc Betagarri, i que ho farà per segon cop després de visitar-nos fa tres anys pel Festival Pyrenné; el dia 7 de setembre actuarà la banda punk-rock de Navarra, Dikers; el dia 8 de setembre ens visita el conegut a nivell internacional Dj Sergi Domene; i el dia 10 de setembre ho farà La Pegatina, banda que practica la rumba catalana i la patxanga i que està sorprenent amb els seus ritmes, molt propers a Manu Chao.

En tercer lloc, la Comissió de Festes de Tremp enguany, enlloc d'organitzar concerts amb els grups de rock de Tremp, hem decidit fer de plataforma dels joves deejays del municipi i de la comarca organitzant un concurs de Dj's pel dia 5 de setembre amb un premi força curiós: el guanyador s'endurà un mp4 i l'honor de compartir plats una estona amb el Dj Sergi Domene.
Aquest canvi de rumb no és perquè no valorem la música i les ganes dels grups de la terra, sinó perquè creiem que està bé anar canviant el xip i jugant amb les diverses opcions que hi ha al municipi, per tal que tothom tingui oportunitats de mostrar el que fa i per tal que el públic també conegui altres realitats.

La Comissió."

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Entenc lo de la nit de DJs perq se'ls hagi d'apoiar i tot això, però, que no diguin: "aquest any hem decidit de no organitzar una nit de grups locals de rock" perquè fa almenys 6 o 7 anys que no se n'organitza cap. S'han anat fent xapusses, com un any que s'havia de tocar a la tarda al pinell (al final va ploure) o com l'any passat que es va reservar una estona per anar-hi posant tots els grups amb calçador i tinguessin menys de tres quarts per tocar, i a més ja hi havia un DJ!!!
però, es clar, portar una banda de Navarra q no coneix ni l'apuntador (amb tots els respectes per ells), que deu cobrar el doble que tots els grups de Tremp junts (hi posaria la mà al foc)i que segur que hi aguantarà menys gent que el dia que van tocar els grups locals l'any passat (ja ho veureu)deu ser molt més important!
som-hi doncs, i cada any van dient: l'any q ve organitzarem una nit de rock per a que puguin tocar els grups locals!! Apa, ja n'hi ha prou de prendre el pèl a la gent cony! jo em penso q aquest any la Festa Major me la passaré pels...

Salut!
Lluís

Anónimo dijo...

Estic am el Lluis, cada any prometen una nit sencera pels grups del poble i no fan res. L'únic any que van fer algo va ser el passat però com bé dius cada grup tocava mitja hora o tres quarts i així no tenen temps per tocar ni fer res. I recordo que l'any passat ja va tocar un deejay del poble aixi que aixo de que "la gent conegui altres realitats" em sembla una barbaritat més de la Comissió. La gent ja la coneix la realitat 'deejayística', i sap que només la aguanten els 4 gats de sempre. I a més a més un concurs, ple de trabes i de decisions que l'unic que faran sera parar la festa. A veure com funciona.

Anónimo dijo...

Bones,

Estic totalment d'acord amb els altres dos comentaris anteriors.

Recordo que havia de començar a tocar a tremp amb Insomniac a la Plaça Palmerola, ja que els grups locals no tenien lloc a les nits trempolines (al final no vaig debutar a causa de la pluja). Aquell mateix any ja ens van dir que l'any següent tocariem per la nit i el que va passar va ser que es va fer una tarda de grups locals on t'havies d'anar a apuntar perquè t'hi deixessin tocar. Recordo que pocs dies abans de començar la Festa Major ens van trucar de la comissió per si ens hi volíem apuntar perquè no s'hi havia apuntat cap dels grups locals "conneguts". Finalment tampoc vam tocar per la pluja i la promesa va ser que l'any següent guardarien una nit per als grups locals.
L'any següent es va fer la xapussa de la qual parla el Lluís.

A revoir,

Marc

Anónimo dijo...

una mes de la "super" comisio de festes.... trobo molt fort qque molts pobles del pallars es moguin i donin suport als grups locals, o k diguin k akt any o volen fer diferen... senten i es respecta...
x lo k no senten es kuan et trobes algu d la comisio xl carrer i et comença a piropejar.... i a prometre.... i dspres res d res... com cada any... amb una excusa o una atra.... si no ens volen agafar k no ens agafin... no obliguem a res ni a ningu... xo k dspres no diguin res....
i si realment sens valora... k no facin la porqueria de lany passat, k si k es va cobrar d puta mare... xo ja sta. ni va averi temps d probar ni gairebe d tokar...
si volen portar un grup punki com cada any "k tan exit tenen" (es una ironia) pos k fikin d teloneros a un grup punki lokal.... si volen fikar un grup d rock una nit... k fikin als deja vu mateix aklla nit al principi o al final.... i axi x cada stil.... i axi tambe am els dj's. no fa falta fer unatra broma com la de lany passat xo akt cop am musika electronica. porteu un dj bo i el telonero un dj daki... no costa re i estic convençut k surt mes economik k portar grup a traves duna agencia k u fan = k els grups lokals xo k cobren 3 vegades mes....

avere si naprenen o marxen duna vegada akstes d la comisio!

k als dejavu els donen mes suport a mansera k a tremp...

PD:salut als grups pallaresos, xq si no ens ajudem entre natres no ens ajudara ningu a tremp!

PD2:espero k u vegi algu d la comisio axo... xo u dubto xq la musika daki els importa una merda sembla ser....


AU! adws!

rafa! componen dels déjà vu, i l'últim burro!

Anónimo dijo...

Comissió igual a carroña

a sobre ara u fan gratis... no ho entenc, l'any que ve nomesx que ho apujin a 10 euros la gent ja es queixara perque aquest any ha sigut gratis..colla darroplegats

Anónimo dijo...

Muy buenas peña.
Aprovecho para komunikar a los grupos del pueblo ke a partir de oktubre tenemos previsto konfeccionar un kalendario de konziertos en la sala xino.Nuestra idea es ke pasen todos los grupos lokales recibiendo el mismo trato ke kualkier grupo de fuera.Se konvokara una reunion a principios de oktubre en la misma sala,por lo kual os pido ke me envieis un mail kon la persona de kontakto,kontamos kon todos vosotros.Kon esta iniciativa y kon vuestro buen hacer la sala kontinuara siendo una realidad.Para kualkier kosa a vuestra disposicion.
music@saraupirineu.com
Un saludo y mucha mierda.

rockpallars dijo...

ei merci kini!! quan akabi la festa major ho penjaré, a vere si entre tots ens donem força els uns als altres i també aconseguim que el xino 'siga en pie'...!

salut!!